tisdag 13 mars 2012

Det var en gång ett träd...
Kl 10.00 var trädfällning beställd och där stod de på plats och körde in sin bil och släp på parkering då det var för mjukt i marken och körförbud på våra vägar på koloniområdet.
Två trevliga killar fixade hela jobbet och på två timmar var trädet både nersågat och bort forslat och bara en platta i marken av det jättelika äppelträdet fanns kvar.
Så skönt det var att se på när andra jobbar och ibland är det värt att leja bort vissa saker för det underlättar något enormt och jag och Moa hade en mys stund på vårt soldäck undertiden som trädet forslades bort.

Sambon och jag hade småpratat lite förra året om att ta ner äppelträdet för det blev aldrig riktigt bra trots beskärning för den lilla frukt som kom var så högt upp och så fick vi vattenskott till tusen och stegen räckte inte till för att skära så då bestämde vi oss nu är vi tagit ner de andra 3 äppelträdet skapligt så bestämde vi oss- vi gör det, vi kapar skiten!

Först hade jag en tanke om att min pappa skulle hjälpt till men sen när man åkt och kollat på trädet och inser hur stort det är och vilket jobb det skulle bli så var det ingen tvekan att leja bort det och dyrt blev det inte heller- 512.50 kr ned sågat och bort forslat.
Så nu kommer vi få mycket mer sol på tomten och lite nya planer smids för att utöka vårt köksland...

Inga kommentarer: