onsdag 18 maj 2011

År 2009 hände det mycket!

Vi startade våren 2009 tidigt med hård beskärning av samtliga äppelträd i skiftet av mars/april. Hon som haft stugan innan hade inte rört träden på 3 år så det var verkligen radikal förändring som skulle ske! Och mycket pinnar och grenar blev det. Jag och sambon gick skytteltrafik med våra skottkärror till högen där man fick slänga riset.

Sen fick våra så kallade rabatter mot grusgången ett nytt liv, en total makeover kan man lugnt påstå! Tog bort allt (den bestod nästan bara av gullris och kirskål) och genomgrävde med spade och grep och öste på med massor av ny matig jord.
Sen anlades det en rosenrabatt med sorten Bonica kantad av en lavendelhäck. Men jisses vad det har växt, lite för bra för nu väller lavendeln över rosorna och kväver dom så det blir nog att gräva upp rosorna och flytta ut dom en aning.


En portal drömde jag om och en porta jag fick!
Sambon Andreas snickrade en och rosa och röda rosor planterades med drömmen om att man ska kunna gå under en rosenbåge, men det lär nog dröja eftersom de fryser ner varje vinter. Jag får bli bättre på att täcka dom på hösten banne mig!

Sen tog vi oss an det värsta av värsta: det kommande trädgårdslandet.
Där växte det en djungel av massor av hallonplantor och kirskål! Men nån stans ska man börja och det tog tid, mycket grävande och onda ryggar men det var det värt för nu har vi vårt köksland och en hallon häck istället för ett hallonsnår fullt av kirskål.


Stugan fick ett lyft både utvändigt och invändigt.
Den var i behov av att målas och tänk vilken skillnad det gör med lite färg! På tal om färg så hade vi lite röta för en butik i stan hade konkat så de sålde ut färg till halva priset och bröt till den kulör man ville ha också, som hittat för oss!
En stuga i behov av lite färg...
...och så här ser det ut idag!

Invändigt är det inte heller sig likt idag mot hur det såg ut när vi köpte stugan.
Allt och då menar jag ALLT ingick när vi köpte den allt från mattalrik, gräsklippare, udda spikar, div hemsk inredning och massa prynadssaker! Så det blev ett par vändor med fulla lass till tippen för lite recycling!
När väl bråten var ute så målades det om och byttes det planlösning. 

När man gick in i stugan var det ett skynke med massor av redskap bakom, där är nu vår nya fina kök! Som ni ser var det gult men nu vitt och fräsch. Sen sattes det in köksinredning och jag satte dit mosaik. Sen vi fick vi hjälp av min kära far med indragning av vatten, montering av diskho och ett nytt fräscht fönster sattes in av Kjell och sambon å så bra det blev! Både jag och sambon älskar att sitta där nu vid vårt köksbord och titta ut.
Sambon i full fart med att sätta in det nya fönstret
Titt ut papsen min lilla!

Inkoppling av vatten

Där det förra köket var flyttades mulltoan in som satt i utbyggnaden vid stugan. Så nu har vi ett eget skithus å det är lite lyxigt! Det finns visserligen toalett, dusch och tvättstuga på 3 ställen på området men eftersom det fanns en mulltoa så tog vi tillvara på den. Å gud så skönt det är att inte behöva gå så långt när det kniper :)

Det gamla köket...


...som nu blivit ett toalettrum.All rummet med massa bråte hann vi aldrig ta kort på men ett nytt ska fixat snart när vi fått i ordning där inne.


Sen planerades det för att göra ett sovrum i boden där mulltoan stod förut och det finna under fliken 2010...

Inga kommentarer: