söndag 17 juli 2011

Skördedag

Då är vi på hemmaplan igen!
Man förväntar sig en djungel när man varit borta från stugan i 1 ½ vecka och visst har det växt men så har man så snälla grannar som har klippt och trimmat gräset åt oss, tack Barbro och Håkan och såklart Inger som hjälpt till med vattningen.
Tusen tack!


Idag på förmiddagen var vid med och stod på loppisen här på Fyrby. Jag älskar att gå på loppis och skrota runt bland gamla prylar men denna gång var det första gången vi var med och sålde grejer på loppis å det var riktigt kul, 455 spänn mer i plånkan också!


Sen blev det en skördedag idag. Man blir så där salig och glad när man äntligen får skörda från sin egen lilla täppa och då är det värt allt pyssel med ogräsrensning, gödning, vattning å allt det där man måste göra för att växterna ska trivas.
Vårt lilla körsbärsträd var överöst av bär & det blev en lagom bytta med hallon. Tiden för att safta och sylta finns inte riktigt nu när det ska semestras lite här och där och besök som ska komma så det blir frysen för våra goda bär så länge. Och när vädergudarna har bestämt sig för lite solsken ska de plockas massor av svartvinbär och göras saft...Nu ska jag njuta av en stooor kopp te med min nya Ullareds-kopp nu när Moa sover i sin nya resesäng som vi fått låna ifrån småland. :)

Style a la Ullared

Go å glad e' ja!

Inga kommentarer: