söndag 16 oktober 2011

Städdag inför vintern

Idag tog vi några timmars städ, röj och iordningställde i stugan inför vintern. Det blev en perfekt dag när vädret var så strålande vackert och bjöd på skön sol!
Alla miljoner päron som låg på marken har hamnat i en stor hög på trädgårdslandet och väntar på att bli nedgrävda. Så senare på vår vintern kommer päronträdet att beskäras till hälften, helt klart! Det är så synd för man går och väntar på att de ska bli mogna å när de väl är det går det rasande fort och rätt var det är ligger de flesta redan på backen i en salig sörja.
Vad mer hann vi med?
Jo, de sista perennerna petades ner i backen, rosen och gräset som vi hade i en låda har fått en vinter förvaringsplats i trädgårdslandet, all bråte hystes in i boden, packade med ömtålig färg, tog en sista diskning och torkade ur kylskåpet, tog upp det sista ur landet-en hel kasse med morötter! och de sista potatisarna och  löken fick följa med hem för förvaring i källaren.
Sen gjorde jag en chansning med begonierna och tog hem dom trots att kylan tog dom, dom som var sååå otroligt fina och inte tog det ett enda kort på dom heller tyvärr.
Självklart fick ananassalvian och citrongräset följa med hem också och sällskapa pelargonierna som vi tog hem i förra veckan. Känns som om det kommer vara 50/50 med växter och annan bråte i källaren...

Det kändes som om vi skulle vara klara denna gång men ännu är det lite som ska göras innan vi kan säga hej då och tacka för denna säsong...

Inga kommentarer: